Vlaggen als verhalenvertellers
Programma voor ± 100 UVA studenten om vlaggen te ontwerpen die de verschillende vormen van neurodiversiteit representeren. In het kader van de voorstelling ‘Normality No More’.

In opdracht van muziektheatergezelschap VIABERLIN en in samenwerking met UVA en ITA Amsterdam.

 

Studenten van UVA Sociale Wetenschappen werden meegenomen om participatieve kunstwerken te ontwikkelden op de vraag: ‘Is het mogelijk om een symbool of illustratie voor een vlag te ontwerpen waarmee een neurodivergent persoon zich gerepresenteerd voelt?’. 

 

In de twee workshops ontwierpen en maakten de studenten handmatig handmatig de vlaggen gebaseerd op eigen onderzoek van één maand.  Vervolgens werden de vlaggen een gesprekstool voorafgaand aan de voorstelling ‘Normality No More’ van Via Berlin, Conny Janssen Danst & Ragazze kwartet in de foyer van het ITA getoond. Ze vormden het startpunt van een bevlogen gesprek met het publiek.

 

 

Vlaggen en banieren zijn al eeuwenlang een krachtig symbool van identiteit en communicatie. Ze vertellen een boodschap in de vorm van hun kleuren, symboliek en iconen. En worden gebruikt om bepaalde gemeenschappen in te verbeelden en in stand te houden.

Vlaggen hebben tekens die iets betekenen. Je kunt er dingen aan herkennen: een land, stad, familie, schip, een groep, etc. Of een boodschap zoals de seinvlag. Iedere kleur of teken heeft een betekenis.

 

 

Interesse in een soortgelijk programma, neem gerust contact met mij op.